dinsdag 27 juli 2010

Kapotte PIP mok...


... en wat doe je daar dan mee, weggooien? Nee! Zonde! Als pennenbakje dan maar, dat was het eigenlijk ook niet. Dan maar een speldenkussen van maken? JAAAA!!! Zo klaar en nog grappig ook, dus deze "PIP-cupcake" siert nu mijn nieuwe kniptafel. Ik vind 'm leuk!
Groetjes

zondag 18 juli 2010

Heel gave Bowznstuff jurk gemaakt....


maar helaas véél te groot voor Lauryn! BALEN DUS!!!!
Aangezien we vandaag de verjaardag van onze tweeling vieren, wilde ik op de valreep toch nog een verjaardagsjurk maken, dus gisterenavond was ie klaar. Vanochtend ging ze 'm passen en ja hoor... hij is echt te groot voor haar. Het is volgens patroon 110/116, want 98/104 leek me nu echt te klein voor haar. Maar de jurk komt bijna op de grond, het is dus zéker een maat 116. Mocht iemand nog interesse hebben... mail gerust! Anders gaat ie gewoon de verkoop in of laat ik 'm liggen voor volgend jaar.
Groetjes

donderdag 15 juli 2010

zo goed als klaar!


Na een paar maanden hard te hebben gewerkt aan onze vernieuwde (achter)tuin -de voortuin moet nog worden beplant, maar met de hitte van de afgelopen tijd is dat nog niet gebeurd!- is de achtertuin zo goed als klaar. Ik zeg 'zo goed als' want met een tuin ben je eigenlijk nooit écht klaar. Je blijft veranderen, net zo als de tuin zelf verandert. De lavendel heeft zijn mooiste tijd eigenlijk al gehad, maar hij was echt prachtig diep paars, de roos (die we al jaren mee verhuizen en al tientallen jaren oud is!) bloeit mooi roze, de nieuwe vijgenplanten doen het ook prima, de herfstframbozen komen bij bosjes aan de planten, dus dat wordt straks weer smullen en de hommels hebben het er reuze naar hun zin, de clematissen zijn ook weer schitterend, de dieppaarse is al uitgebloeid en heeft nog een paar extra bloemen gegeven, de kleine sierappeltjes zijn al hard gegroeid om in het najaar mooi rood te kleuren, de hortensia's staan in knop, de kinderen hebben een eigen plek gekregen met een zandtafel die ik naar eigen ontwerp heb laten maken door iemand, de deksels moet ik nog verven met schoolbordenverf, zodat ze als ie dicht is erop kunnen krijten, evenals de grijze tegels op de grond welke ze kunnen gebruiken als hinkelbaan en krijttegels, de poezen hebben een riant plekje gekregen onderin het kasje met de deurtjes, er ligt een plastic bak -tegen de regen- met heerlijk zacht slaapkussen in (hoezo verwend?!) en voor ons: de nieuwe tuinset waar ik ook heeeeel blij mee ben, daarin heb ik nog witte kussentjes met rozenprint, dus dat staat ook erg leuk, maar die met de buien van gisteren en vandaag even binnen liggen, en natuurlijk het terras aan het water met de ligstoelen die ik vorig jaar al had gekocht en waar je vooral in de namiddag heerlijk in het zonnetje kan liggen.... kijken naar de eenden en meerkoeten met hun jongen!!! En niet te vergeten, waar sinds een paar dagen ook een paddenfamilie woont tussen de vlonderdelen, mini-padjes van ca. 1 tot 2 cm2, goed opletten dat je er niet op gaat staan dus. Kortom: qua achtertuin is mijn missie geslaagd, ben erg blij met de gekozen waaltjes, de kleur doet het erg goed bij ons lichte huis en de planten doen het super (op een hoekje na, daar moet nog wat veranderen). Nu de voortuin nog..... en in mijn hoofd wordt die al evenmooi, wel in een andere kleurstelling!
Groetjes,