donderdag 28 april 2011

Roos 5011


...wat een geweldig patroon is dit zeg! Echt eenvoudig te maken en zit als gegoten, van knippen tot op de paspop was 2 uur werk, dus leuk om 'tussendoor' te maken. Heb er verder geen borduurtjes of zo opzitten hoor, dat was in dit geval niet nodig, alleen een roze paddenstoelen-sierbandje en op de rug was het een beetje 'kaal' en heb ik er een leuk etiket opgenaaid, beide zijn van HIPPEBANDJES!!

Gelukkig vond Lauryn hem ook geslaagd en wilde ze hem meteen aan. Ik heb alleen wel wat veranderingen aangebracht: geen striksluiting, maar KAM snaps als sluiting en achter een strikbandje tussen de naden genaaid. Ik weet wel dat ik van dit patroon zeker nog wat meer jurkjes ga maken, of tuniekjes als je 'm wat korter laat (maar momenteel wil ze toch alleen maar jurken en rokjes aan.....).

Groetjes Astrid

14 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk jurkje is het geworden! Erg mooie stofcombinatie!
  Ik heb zelf ook een wyberstof liggen met de gedachte om er ook een Roos 5011 van te maken maar twijfelde over de stof of het niet te druk zou worden. Maar als ik het resultaat bij jou zie dan ben ik overtuigd, binnenkort is er op mijn blog ook zo'n Roos 5011 te zien!

  Groetjes Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuke fleurige Roos 5011.Deze heeft eigenlijk helemaal geen borduur nodig!Is al mooi genoeg zo.Wat een slim plan om die Kam Snaps te gebruiken ipv een striksluiting.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is deze leuk geworden, lekker vrolijk! Als ik deze zo zie, dan baal ik weer dat ik de 5011 niet heb... En ja, broeken zijn bij Joline ook nog steeds niet geliefd.
  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De lapjescombi maakt de jurk héél bijzonder, helemaal af met dat bandje en applicatie op de rug. Dat groen-wit-rood-rose is een schitterende combi.

  Ik vind dat je er een pracht-jurk van hebt gemaakt.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is leuk geworden!!!
  Ik wil hem binnenkort ook nog een keertje maken voor Rosalie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een supermooi exemplaar!! hele mooie stofkeuze.. dat maakt of breekt de jurk altijd helemaal vind ik! Deze is zeker goed geslaagd!

  groetjes..Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! Weer eens een andere versie dan wat je meestal ziet.
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie combinatie van kleuren!! Heel leuk jurkje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ooo... wauw wat geweldig mooi zeg!!
  Die stof keuze is echt prachtig !!

  En.. al bezig met paard? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, deze is leuk zeg!!
  Ik heb gelezen dat het later misging met het wassen; wat is dat dan jammer :-(

  Groetjes, Esseline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. een reactie op een oud blogje van je....
  Heb nl van iemand een patroontje gekregen van Roos 5011. Nu had ik ooit gelezen dat iemand kamsnaps gebruikte ipv het lintje. En ik kon het zowaar weer vinden :-)
  Alleen is mijn vraag wat doe je dan aan de binnenkant, de onderflap zeg maar. Als je alleen rechts (op de foto) een kamsnap doe dan zakt de binnenkant weg. Of doe je daar dan ook een kamsnap?
  Alvast bedankt!

  PS Dit jurkje is echt super al is hij later lelijk in de was geworden...

  BeantwoordenVerwijderen