zondag 1 mei 2011

Koninginnedag optocht


Zaterdag was het zover, de optocht in Delfgauw met het thema "beestenboel". We deden met een aantal mee en er was gekozen om een circus te maken, dus met dieren en de bakfiets van oma werd omgetoverd tot circustent. Helaas wilde Lauryn niet als dier en ging dus verkleed in haar Spaanse jurk als soort danseres (die horen tenslotte ook wel bij het circus) en Kayden wilde hoe dan ook als leeuwentemmer..... tja... hoe pakken we dat aan. Winkel in en winkel uit leverde ons helaas alleen een hoge hoed op. De rest? Tja.... paar oude Knippies erbij gepakt en eens kijken of ik iets kon vinden. Had al bedacht een kitcherig giletje te maken, tot ik dit pak tegenkwam als boze wolf! Helemaal goed, dus op vrijdagmiddag wat stoffen bij elkaar gezocht en de schaar erin. Gelukkig was het naaien zo gepiept en was de jas klaar. Strikje erbij en dat was het.

De leeuw heb ik van karton en papier erbij gemaakt in een oude hoepel en ik moet zeggen dat het een geweldig resultaat gaf. Van een stokje nog een soort van zweepje erbij geknutseld en vrijdagavond 22.30 uur zat mijn missie erop..... moe maar voldaan!! Zaterdag kon iedereen zonder problemen verkleed meedoen!!

De optocht was een groot succes, iedereen had het reuze naar zijn zin en het weer was fantastisch. Er waren ook nog veel andere leuke deelnemers, o.a. een kippenhok met 'levende' (kinder)kippen met papier-maché kippenkopjes, in een bolderkar met hooi en gaas. Aan het einde werd de 'winnaar' van de optocht bekend gemaakt en wat bleek: de EERSTE PRIJS!! Kinderen helemaal blij en mochten allemaal een cadeautje uitkiezen, dus het was een geslaagde dag!!
Groetjes Astrid

4 opmerkingen: